Kun puhutaan piparista, sekin voi olla trendikäs.

Ihan ensiksi voin kertoa, että kun puhun piparkakkujen leipomisesta, niin se alkaa minulla ruokakaupan pakastealtaasta. Tavallista ja gluteenitonta; helposti ja nopeasti. Minulle ja lapsilleni piparkakkumuoteilla taiteilu ja niiden koristelu on sitä piparkakkujen leivontaa.

Olin tällä viikolla eräänä iltana laiska ja vein lapset Ikeaan syömään lihapullia, samalta reissulta jäi käsiin yllättäen piparkakkumuotteja. Niillä saa tehtyä piparkakkutikkuja, ja jos nyt en ole ihan piparkakkumuodin ammattilainen, niin minun mittapuun mukaan ne ovat trendikkäitä piparkakkuja! 🙂

Pipareissa on tullut perinteisten muottien ohelle valtavasti uutta valikoimaa. Tänä jouluna minun keittiössä tehdään piparitikkuja ja isoja tähtiä. Niinkuin kaikessa, ei riitä että paketti on päältä kaunis, pipareissakaan, mutta se vie pitkälle. Joskus vaan kauniita piparkakkuja ei oikein edes raaski sitten syödä.

Suomen ruokakauppojen valikoima piparien koristeluun on huomattavasti laajempi kuin muutama vuosi takaperin. Toin kuitenkin mukanani taannoiselta Lontoon matkalta  http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/tua_casa/pommiattentaatissa_lontoossa  kimmeltävää lumisadesokeria ja seitinohuita pieniä hopeatähtiä. Piparien koristelu on taidetta.

Gluteeniton taikina on käsittelyssä hankalampaa kuin tavallinen ja mikä raivostuttavaa, niin piparitikkujen kepit katkeavat helposti. No, saa olla kiitollinen, että on ylipäätään gluteenitonta piparkakkutaikinaa valmiina.

Minä kuulun niihin, jotka koristelevat joulun kodissa vasta lähellä aattoa. Hauskat piparkakkumuotit tulivat vaan poikkeuksellisesti vastaan kaupassa ja olen luonteeltani tuumasta toimeen tyyppiä, joten ensimmäinen satsi piparkakkuja on jo herkuteltu.

Piparkakuissakin parhaalta maistuu se, joka on ilman koristeita. Se ns. aito ja oikea. Ulkokultaisuudella voi hetkellisesti huijata, mutta sisus tulee aina lopuksi esiin.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone #piparkakku