Tua’s bedroom -enkeleitä, vai jotain ihan muuta?

Ihminen nukkuu loppujen lopuksi aina yksin. Minä nukun tässä elämän vaiheessa 3 jalkaparin kanssa. Jossain vaiheessa uskon, että pienet jalkaparit siirtyvät omiin huoneisiin. Viimeistään Lauttasaaressa, kun jokainen saa oman huoneen.

Makuuhuoneeni on suuri, korkea ja vaalea. Se on kotini kaunein huone ja siellä sielu lepää, eikä vain unissaan. Tavaroilla pitää mielestäni olla jokin käyttötarkoitus. Enkelin pää huoneessani on huoneen ainoa esine, jolla ei ole mitään käyttötarkoitusta. Muuten enkelit tuovat turvaa, edes ajatuksissa.

Vähemmän on enemmän. Mielestäni muutava arvokas esine on kauniimpaa kuin tavarameri. Ihmiset hukkuvat tavaran paljouteen ja sisustustrendeihin kuuluu selkeästi kiinalainen roska. Ei riitä, että jokin esine on kaunis, mielestäni sillä pitää olla funktio ja sen taustat pitää olla myös katseen kestävät.

Minulla ja tyttärelläni on vierekkäin samanlaiset tuolit. Hänellä pienempi ja minulla samanlainen isompi. Myös koristetyynyt niissä on samalaiset, vain eri kokoiset. Olen tyynyfriikki. Niitä ei voi olla liikaa. Ne ovat ainoa sisuselementti, joita vaihdan vuosittain. Valkoiset orkideat kuuluvat myös vakituisesti makuuhuoneeni sisustukseen.

Aika. Kun aamulla herää, aika on usein pahin vihollinen. Yritän välillä mennä lasten kanssa yhdessä nukkumaan. Monet yöt viikossa jäävät alle 6 tunnin ja se kostautuu kaikessa muussa. Joskus vain on liian ahne, eikä ymmärrä, että seuraavana päivänä on taas uusi aika.

Kultainen antiikki lastensohva on Ranskasta ja pitää huolta vaatteista yön aikana. Kolmen lapsen äitinä sitä kaatuu pyykkivuoren alle. Yritän saada lapset pitämään vaatteensa puhtaina, niin että edes välillä he voisivat käyttää samoja vaatteita kahtena päivänä peräkkäin; se nimittäin puolittaa pyykkimeren.

Maailman kauneimmat yöpöydät on kaiverrettu yhdestä puusta ja maalattu kullalla Italiassa. Niiden päällä on marmorilevyt. Mauttomuuden ja yli-ihanan rajamailla, ne koristavat Hästensin beigeruudullista sänkyäni. Yöpöytien päällä on lamput. Ne on myös tehty Italiassa käsin. Ensin toinen ja toinen kopioitiin jälkikäteen. Ne ovat myös aarteita, jotka matkaavat mukanani uuteen kotiin.

Kristallilamput eivät tule mukanani. Haluan uuteen kotiini modernimpia lamppuja. Ainoastaan tyttäreni huoneesta vaaleanpunainen kristallilamppu muuttaa Lauttasaareen.

Peilin löysin työmatkaltani Porto Finosta Italiasta. Se tuli Suomeen ehjänä rekalla.

Kenkiä. Makuuhuoneessani on myös valtava Perniön apteekkarin kaappi, jonka olen täyttänyt kauneimmilla kengilläni, joita en käytä arjessa. Korkokengillä on tarvittaessa kyllä makuuhuoneessa muutakin käyttöä! 😉

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone