Pommiattentaatissa Lontoossa

Kuului vaan hirveä pamaus ja kuninkaalliset vartijat muuttuivat patsaista kaasunaamareissa oleviksi sotilaiksi. Laukkupommi räjähti kun olimme katsomassa kruununjalokiviä Lontoossa; olin alle 10-vuotias. Olin liian lähellä ja samalla onneksi tarpeeksi kaukana.

Palasin viime yönä Lontoosta kotiin Gatwickin lentokentältä, joka on nyt suljettu terrorismi uhan takia. Taas olin liian lähellä ja samalla onneksi jo tarpeeksi kaukana. Mutta tänään, onko meistä kukaan enää oikeasti missään tarpeeksi kaukana?

Lontoo ei ole turvallinen jo pelkästään sen takia, että siellä asuu niin selvästi kahden kerroksen väkeä. Suurkaupungissa on ja löytyy kaikkea. Lontoosta löytyy myös maailman kallein asunto. Moderni kattohuoneisto (kuvassa) maksoi yli 100 miljoonaa puntaa. Surullisena vastakohtana Lontoossa on myös mielestäni katukuvassa poikkeuksellisen paljon nuoria kodittomia.

Olin Lontoossa työ- ja opintomatkalla; turistina. Näin mustat taksit ja kaksikerroksiset punaiset bussit. Näin ihanan Hyde Park puiston ja upean Harrodsin; Lontoo on yksi muodin mekoista ja shoppailun paratiisi.

Prinsessa Diana. Ei ole Lontoota ilman häntä. Vuonna 1997 prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa, ja hänen hautajaisiaan seurasi jo pelkästään Lontoossa yli kolme miljoonaa ihmistä ja lisäksi kaksi ja puoli miljardia televisionkatsojaa ympäri maailman. Harrodissilta löytyy myös sen omistajan Mohamed Al-Fayed pojan Dodi Al-Fayedin ja Dianan muistomerkki. Muutoin tavaratalo on täynnä lähinnä luksusta; kaviaarista kristalliin.

Harrodsilla on myös teehuone, jonka leivonnaiset ovat vailla vertaa. Onneksi minulla on keliakia!

Lontoossa taidegallerioita oli lukuisia ja tarjonta oli super makeeta!

Pubien rinnalla Lontoo on täynnä herkkuja; terveyspikaruokalat oli selvästi uusi trendi. Leivonnaisia ja varsinkin cup cakes:ja oli runsaasti tarjolla.

Iltaisin Lontoossa monet menevät Sohoon, joka on täynnä baareja ja klubeja. Soho tunnetaan myös paheiden pesänä; pornokauppoja ja strippiklubeja.

Yksi asia mikä Lontoossa oli muuttunut; taksit eivät ole enää pelkästään mustia. Maailma voisi olla vaaleanpunaisena muutenkin parempi paikka.

❤, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods

http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/tua_casa/pommiattentaatissa_lontoossa

https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object/