Sydän kylmänä

Joskus elämä on yhden askeleen ottamista kerrallaan, toisella kertaa toisen askel sinua kohden, onkin harppaus kauas pois. Joskus elämän lämpö tulee ulkoapäin. Tänään allekirjoitin kaukolämpösopimuksen. Ei elämäni tärkein sopimus, mutta tärkeä kuitenkin. Jos olen jotain elämäni aikana oppinut, niin kaikki asiat mistä sovitaan, kannattaa sopia kirjallisesti ja parempi myöhään kun ei milloinkaan, koska jos ja kun tulee ongelmia, ilman kirjallista sopimusta ongelmat ovat suurempia. Been there, done that.

Taloon valittiin kaukolämpö lämmitysjärjestelmäksi, koska maalämpöä ei voitu ottaa lähelle rakennettavan metrotunnelin takia. Maalämmössä tarvitaan vettä ja pohjavesi on laskenut alas metrotunnelin rakentamisen myötä, joten sitä ei voida hyödyntää. Tulevaisuudessa on tarkoitus myös hankkia aurinkopaneeleja lisäenergian lähteeksi.

Olemme olleet jatkuvasti ja alusta asti kaupungin suosiossa. Nytkin he ovat tulossa tarkistamaan kellarikerroksen, jota ei normaalisti koskaan kaupungin puolesta tarkisteta. Heitä varten on nyt sitten rakennettu turvakaiteet ja turvaportaat viimeisen päälle, ei tarvitse meidänkään enään tikapuita pitkin kiipeillä.

Taloon tulee onneksi myös kaksi NunnaUunin takkaa varalämmöksi, mikäli kaukolämpö olisi jostain syystä joskus toimintakyvytön talvella. Toinen takka tulee olohuoneeseen ja toinen kellarikerroksen makuuhuoneeseen. Lämmin käsi, lämmin sydän.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

Kuva Tuasta: Teemu Moisio

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö