Niin makaa kuin petaa

”Kuinka uskallat? Hullun hommaa lähteä itse rakentamaan.” -Näitä kommentteja kuulee aika usein, kun kertoo, että rakentaa itselleen kotia. Onhan rakentaminen minulle hyppy tuntemattomaan, mutta se on samalla hyppy uuteen elämään. Saa uuden kirjan, minkä sivut ovat tyhjiä ja mahdollisuuden täyttää ne onnellisilla muistoilla. Seinissä ei ole tunteita, mutta vanhojen seinien sisällä niitä on entistä enemmän. On ihanaa avata uusi ovi ja sulkea vanha.

Ei pidä katsoa taaksepäin, kun koko elämä on vielä edessä. Nuori tai vanha, lyhyt tai pitkä; jokainen päivä on mahdollisuus. Kaikki mitä elämässä tapahtuu, tekee meistä sen mitä olemme tänään. On omassa päätäntä vallassa antaako sen tuhota vai vahvistaa.

On myös rankkaa olla aina vahva. Ihmisten pitäisi ymmärtää, että on vahvuutta olla myös heikko. Olen aina vaatinut itseltäni paljon. Mutta kuka jaksaa olla täydellinen ja miksi sitä pitäisi edes olla. Joskus sitä on itse, itsensä pahin vihollinen.

Joskus pelottaa. Saanko kaikki talousasiat hoidettua niin, että selviän rakennusprojektista? Yllättävät kulut rakentamisessa kun vievät monesti budjetilta pohjan.

Jokaisella on omat taistelunsa elämässä ja ne ei aina näy ulospäin. Ihmiset olettavat tietävänsä, vaikka oikeasti eivät tiedä mitään. No, totuus ei satu ja se tulee aina julki.

Toisen arki on toisen juhla ja toisen suru, toisen onni. Suomessa on kuitenkin kaikki hyvin. Kaikilla on mahdollisuuksia, vaikka toisella lähtökohdat ovat paremmat, toisella huonommat. Sitten on muu maailma; kurjuus, viha ja hätä ovat paljon pinnalla. Mutta haluaako sitä hukkua siihen samaan?

Oma elämä on tyynysotaa, kun muualla maailmalla sota on konkreettista. Sanotaan, että mikä ei tapa vahvistaa ja että, ihmiselle ei anneta kuormaksi enempää kuin mitä jaksaa kantaa. Mutta, jos voi auttaa oikeasti tarvitsevaa, niin se tulisi aina tehdä. Niin makaa kuin petaa.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

Kuvat Teemu Moisio

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka