Kaikella on hintansa

Moni unohtaa miksi Tähkäpää oli suljettu torniin. Ei ole olemassa ilmaista lounasta. Joskus sen hinta on vain turhan korkea, niin kuin Tähkäpäässä.

Tähkäpää sadussa Prinssi kiipeää torniin lettiä pitkin, muttei löydä tornista Tähkäpäätä vaan noidan, joka heittää prinssin alas tornista.  Pudotessaan Prinssi puhkaisee silmänsä ohdakkeisiin. Hän etsii Tähkäpäätä sokeana, ja koska kyseessä on satu, niin Tähkäpää löytyy ja Prinssi vie hänet valtakuntaansa.

Mutta oliko rakkaus hintansa väärtti? – Rakkaus aina on.

Oikeassa elämässä moni nainen myös odottaa sitä prinssi rohkeaa, joka tulee ja pelastaa. Mutta olisi hyvä ajatella kuin lintu. Se ei koskaan ajattele istuessaan oksalla, että oksa pettää, se luottaa omiin siipiinsä.

 

Tähkäpää alunperin Rapunzel on saksalainen Grimmin veljesten satu. Sadun torni löytyy Saksasta, Lindausta. Grimmin veljesten satuihin kuuluu myös mm. Punahilkka.

Löysin Saksasta kirjamarkkinoilta 3 vuotta sitten vanhat antiikkiset satuaiheiset opetuskankaat, joita säilytetään rullalla. Koulujen poistamista vanhoista opetustauluista ja -kankaista  on tullut suosittuja keräilykohteita ja sisustuselementtejä. Ilokseni huomasin, että niiden arvo on myös kolminkertaistunut siitä mitä maksoin.

Opetustaulut alkoivat kehittyä Saksassa ja Ranskassa, korkeinta painotekniikkaa edustavissa maissa 1800-luvun alkupuolella. Vanhin saksalainen opetustaulu on vuodelta 1836.

 

.Ajattelin, että kankaista saa ihanat taulut lastenhuoneeseen, mutta lapset kasvavat ja ehkä niiden oikea paikka olisi jossain muualla; kirjastossa, sairaalassa tai takaisin koulun seinillä. Joskus jokin on taas tarpeeksi vanhaa ollakseen uutta.

 

Myös oikeassa elämässä voi kohdata susia. Elämässä kohtaa myös ennakkoluuloja ja lokerointia, hyvässä ja pahassa. Mutta usko itseesi, koska jos sinä et sitä tee, niin ei usko kukaan mukaan.

Tähkäpää joutui torniin ja noidan vangiksi vanhempiensa syntien takia. Mutta niin kuin sadussa, niin elämä antaa aina uuden mahdollisuuden; sitä kutsutaan huomiseksi.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa