Ruotsissa ilmakin on parempaa?

Onko mitään ärsyttävämpää kuin kateus? Naapurikateus, sisarkateus, ystävänkateus?  Ei koskaan kannata vihata ihmistä, joka on kateellinen sinulle, arvosta hänen kateuttaan, koska hän ajattelee, että olet parempi kuin hän.

Naiset eivät kärsi peniskateudesta, mutta sitäkin enemmän muusta. Naisten pitäisi käyttää energiansa toistensa tukemiseen ja kannustamiseen, eikä selkään puukottamiseen. Kateudella kun ampuu toista, mutta haavoittaa itseään.

Suomi vastaan Ruotsi. Ruotsi voittaa Suomen ainakin Tukholman vanhankaupungin sokeritarjonnalla. Ja vaikka elämä ei aina olekaan sokerilla kuorrutettu, niin Tukholman vanhankaupungin puodit ovat sitä kukkuroillaan.

Tukholman vanhakaupunki; ”siltojenvälinen kaupunki” on rakennettu 1200-luvulla ja se on Tukholman vanhin kaupunginosa ja siellä sijaitsee myös Suomalainen kirkko. Keskiaikaisen, upeasti säilyneen Gamla Stanin katuja, kujia ja kahviloita ei kannata ohittaa Tukholman-käynnillä.

Kahvilakulttuuri ja herkuttelu kukoistaa Tukholmassa. Vanhassakaupungissa on ihania pieniä suklaa- ja makeispuoteja, jotka ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia tarjottavia. Usein lauantaikarkit eli lördagsgodis hankitaankin juuri erikoisliikkeistä. Ne tarjoavat käsin valmistettuja herkkuja ja satumaisen pakohetken kiireisen arjen keskeltä, tai ihania tuliaisia kotisuomeen.

Vanhankaupungin karkkiputiikeissa on mahdollista maistaa polkkakarkkeja monina eri makuvaihtoehtoina. Hyllyt notkuvat vanhaa aikaa henkivistä karamelleista ja  nostattavat monen mieleen muistoja lapsuudesta.

Suomalainen kuluttaa keskimäärin tuplasti enemmän sokeria päivässä kuin pitäisi. Minä kuulun aivan varmasti ryhmään joka nostaa keskiarvoa. Sokeri on puhdasta, valkoista ja vaarallista; ja olen ihan koukussa. Ei tarvitse käydä kateeksi.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma