En ole sementistä tehty

Jos nurmikko voi kasvaa läpi sementin, niin on uskomatonta, että sitä on vankan talon pohjassa. Märkään sementtiin voi jättää jäljen, ja lapsetkin ovat kuin märkää sementtiä. Jokainen elämän painallus jättää ikuisen jäljen. Sementistä se kuitenkin alkaa.

Viikolla jouduin myös toteamaan, että ystävyys on myös kuin märässä sementissä seisoisi. Mitä pidempään siinä seisoo, sitä vaikeampaa siitä on lähteä pois. Ilman jälkiä kun sitäkään ei voi jättää. Joskus vaan on todettava, että joskus ystävyydestäkin on vain käveltävä pois.

Sementti on betonin tärkein raaka-aine ja yksi maailman käytetyimmistä rakennusaineista. Kun sementtiä tuotiin rakennuksille, niin sen kuljetusauto hajosi matkalle ja aikataulut menivät uusiksi. Loppujen lopuksi se kuitenkin saatiin tontille ja valu voitiin aloittaa.

Valmis betoni maksoi 135 € / kuutio ja yhden asunnon perustuksiin meni 56 kuutiota. Ostimme betonin Betonivuori Oy:ltä ja he toimittavat nopealla aikataululla ja palvelu ollut ystävällistä. Eurot kertovat jotain, mutta muu onkin sitten aika hepreaa. Se on kuitenkin selvää, että sisälle ja perustuksiin tulee käyttää erilaisia betoneja, niiden eri ominaisuuksien takia.

Valun jälkeisenä päivänä purettiin muotteina olleet betonilaudoitukset, laudoitukset pitivät muotoa yllä. Oli hyvä, että oli sateinen päivä, kun betoni valettiin, koska muuten betonia olisi jouduttu kastelemaan kuumassa auringonpaisteessa tai se olisi voinut halkeilla. Varmasti tärkeä tieto, mutta ilmankin voisin elää. Mutta jotta saadaan hyvä lopputulos, niin ihanaa että satoi.

Betonilaudoitukset jaoteltiin koko perheen voimin eri pituisiin kasoihin. Niille on onneksi jälkikäyttöä kun ne poltetaan veljen hevostilalla.

Betonia voi käyttää myös esim. keittiön tasoissa ja kylpyhuoneen pintamateriaaleissa. Keittiötasoissa sementti on ihan kätevää, koska siitä ei jää saumoja, mutta kivitasot ja kaakelit taitavat kuitenkin viedä minun kodissani voiton.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE