Mökkikylä matalaksi?

Luonto, historia ja kulttuuriperimä vai järki ja taloudellista hyvinvointia kaupungille; virkistysalue kun ei siitä kärsi.

Helsingin Lauttasaaressa on upea ranta-alue Särkiniemessä, alueen täyttää vähän alle 200 enemmän tai vähemmän huonokuntoista mökkiä. Niihin ei tule vesi ja ovat lähinnä puulämmitteisiä yhteisillä puuseillä. Kaupunki vuokraa maan Särkiniemen Mökkiläiset ry:lle. Nykyinen maanvuokrasopimus on voimassa ainakin vuoden 2032 loppuun asti. Tonttivuokra on muutaman kympin kuussa mökkiä kohden.

Lauttasaareen on tulossa metro.  Tällä mökkialueella en ole pahemmin ihmisiä koskaan nähnyt. Lähinnä ulkoilijoita rannan vieressä kulkevalla ihanalla kävelytiellä. Miksi alueelle ei rakenneta asuintaloja edes harvakseltaan mökkien tilalle? Kaupunki saisi varmasti kovan hinnan tai paremman vuokratuoton maasta ja edelleen kaikki ihmiset pääsisivät nauttimaan rannasta ja saataisin muuhun tarpeelliseen kaupungille varoja.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri