Apua, maa pettää

Ei ole järkeä rakentaa pyramidia väärin päin, niin kuin ei ole järkeä rakentaa taloa maan päälle, joka ei sen painoa kestä. Ensimmäinen taloudellinen isku on sitten maapohja. Maata tosin kannattaa aina ostaa, sitä ei voida valmistaa lisää.

Mutta mitä pinnan alta löytyi, se olikin sitten kallis yllätys: 30 000 euron ”arvosta” savea, joka ei taloa kanna. No, syteen tai saveen, se raha pitää sitten säästää jostain muusta. Pohjatyö on pakko tehdä hyvin, huteralle alustalle ei voi elämässäkään rakentaa mitään.

Tosin budjetit taitavat rakennusprojekteissa muutenkin valitettavasti paukkua. Kuoppa täytettiin soralla, ja ainakin lapset olivat niistä kasoista hetken innoissaan.

Savesta voisi valmistaa ruukun. Se on tyhjä sisältä, ja voi itse valita, millä sen täyttää. Vähän niin kuin elämä; voi itse valita millä elämänsä täyttää. Täytän elämääni nyt lapsilla ja työllä, talon rakentamisella ja tämän blogin kirjoittamisella, ja kuitenkin minun ruukku on vain puoliksi täynnä.

On oma valinta ja elämäntapa ajatella positiivisesti. Mieluummin ajattelen, mikä on mahdollista, kuin mikä on haasteellista, koska pimeinkin yö päättyy auringonnousuun.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi

KUVA Tuasta: Teemu Moisio