Sota kaupunkia vastaan

Jotta uutta voi rakentaa, niin vanha pitää ensin purkaa. Samalla kun talo kaatui, se vei mukanaan myös monia muistoja ja elettyjä hetkiä. Ainoa tapa elää on kuitenkin katsoa eteenpäin. Onni ei todellakaan tule seinistä, mutta seinät tuovat turvaa. Koti kun ei ole vain paikka, se on tunne.

Talolla on ollut monta tarinaa ennen meitä, ja se vie ne mukanaan kaatopaikalle, joka tulee minulle tutuksi vielä monta kertaa, kun rakennusjätettä viedään sinne peräkärryllä. Kun itse sotkee kätensä, säästää monta euroa.

Vanhan talon suunnitteli arkkitehti Sysimetsä.  Oli todella kova vääntö saada lupa sen purulle, vaikka talo oli jo homeessa. Vedet olivat tulleet katosta läpi, ja koska ajatus purusta jo oli, ei sitä kannattanut lähteä korjaamaan. Yllätyksenä tuli, että kun oli lupa purulle tullut, niin ei tullutkaan lupaa rakentaa.

On kerrassaan mahtavaa omistaa kolmen kilometrin päässä Helsingin keskustasta miljoonatontti, jolle ei saa rakentaa. No, kun vuosien taistelun jälkeen vihdoin tuli lupa rakentaa, niin seuraava taistelu olikin kaupungin kanssa siitä, mitä saa rakentaa. Vasta neljännen arkkitehdin suunnitelmat menivät kaupungilla läpi. Kiusa se on pienikin kiusa, tämä oli nyt sitten vähän kalliimpi sellainen.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi