Olisi taas aika varata vuosittainen rintojen lääkärintutkimus, mammografia- ja ultraäänitutkimus. Joka vuosi jo yli 5000 suomalaisnaista sairastuu rintasyöpään. Rintasyöpä on yleisin syöpä Suomessa ja se lienee koskettanut meistä monen elämää. Niin myös minun suvussani. Perinnöllisyyssyistä saan käydä elinikäisessä tehostetussa rintasyöpäseurannassa ja otan tämän avun kiitollisena vastaan.

50–69-vuotiaille naisille järjestetään seulonnat – älä missaa niitä. Erityisen tärkeää rintojen tutkiminen ja seulontoihin osallistuminen on niille, joilla on sukunsa puolesta rintasyövän riski. Rintasyövän riski suurenee myös iän myötä. Noin puolet rintasyövistä löydetään yli 60-vuotiailta naisilta, noin neljännes 25–49-vuotiailta ja toinen neljännes 50–59-vuotiailta. Vuosittain vain muutama alle 25-vuotias sairastuu rintasyöpään.

Kaikkien naisten kannattaa kuitenkin tutkia ja tunnustella rintojaan säännöllisesti iästä riippumatta eli check your boobies naiset – tässä linkki ohjeisiin: http://www.tunnerintasi.fi/ ja https://www.docrates.com/rintojen-tutkiminen-asiantuntijan-ohjeet-omatarkkailuun/

 

Ensi viikon torstaina 28.9.2017 alkaa Roosa nauha -keräys. Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään.

Lauantaina 7.10. juostaan Helsingistä Porvooseen 50 km Charity Run, joka tukee Roosa nauha -kampanjaa. Tai jos ei ihan 50 km halua juosta, voi liittyä joukkoon myös Sipoosta ja juosta 21 km. Lue lisää ja ilmoittaudu!

https://www.facebook.com/CharityRunHelsinkiPorvoo/

Tapahtumaan ei ole rekisteröintimaksua, mutta halutessaan voi tehdä lahjoituksen: http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha/5-5689

Kyseessä on hyväntekeväisyystapahtuma, jossa lahjoituskohteen lisäksi tärkeintä on hyvä mieli, kaikkien viihtyvyys, yhdessäolo ja kunnon kohottaminen. Virallista ajanottoa ei ole ja mukaan voidaan ottaa max. 199 hlöä mukaan osallistujaa.

Reitti: Kevyenliikenteen väylä Paavo Nurmen Patsas (Paavo Nurmen Tie 1) – Ingman Areena (Uusi Porvoontie 1210)- maantie vasen puoli Söderkulla-Ernestas- kevyenliikenteen väylä Ernestas-Keskuskenttä.

Osallistujille järjestetään tavaroiden kuljetus lähtöpaikka-maali ts. merkitse oma kassisi.
1.Lähtö (50 km) klo 10.00 Paavo Nurmen Patsas, Helsinki (Paavo Nurmen Tie 1)
2.Lähtö (1/ maraton) klo 13.00 Ingman Areena, Söderkulla. (Uusi Porvoontie 1210)
Maali: Porvoon Keskuskenttä (Aleksanterinkatu 14)

Juoma/muu huolto reitin varrella seuraavasti (50km/½ maraton):
n.10km (Itäkeskus/Puotilan ostoskeskus) urheilujuoma/geeli/vesi/muu
n.20 km (Landbo-risteys) urheilujuoma/ geeli/vesi/muu
n.30 km (Ingman Areena) urheilujuoma/ geeli/vesi/muu (Lähtöpaikka ½ maraton)
n.40 km (Kulloo Eläintarvikekauppa) urheilujuoma/ geeli/vesi/muu (n.10km ½ maraton)
n.45km (Vaihtokaluste) cola/urheilujuoma/ geeli/vesi/muu (n.15km ½ maraton)
n.48 km (McDonald´s) cola/urheilujuoma/ geeli/vesi/muu (n.18km ½ maraton)
Juoksun jälkeen maalin läheisyydessä huolto urheilujuoma/ geeli /vesi/”recovery”-tuotteita yms. sekä hieronta/venyttelymahdollisuus 5-10 min/hlö

Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYedQKXhsLXfnp5PA97nGiizA_Ur72vNdwBmabX8yKVuN-ug/viewform

Itse reippailen juomapisteelle Kullooseen, kuten viime vuonnakin, ts. huoltojoukoissa. Mutta iltabileistä en jää pois! Tällä kertaa tiedossa on huikeat Charity Run Roosa Nauha Afterpartyt Seireenissä. Bilelippu 15 € sisältää ohjelman ja Roosa nauhan. Illalliskortti 45 € sisältää ohjelman ja Roosa nauhan lisäksi tervetuliaismaljan ja illallisbuffetin. Lippuja voi ostaa ennakkoon Seireenistä ja Itäväylästä, ovelta rajoitetusti. Ja niitä menee jo kovaa kyytiä, joten hopi hopi…

Voit lahjoittaa http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha/5-5689

t. Ulla

-koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää

Ei enempää artikkeleita