Mun lapset lähti tänään viikon matkalle. Todella outo fiilis, että tulee olemaan kokonainen viikko, jolloin voin oikeastaan tehdä, mitä mieleen juolahtaa. Ja nyt juolahtaa niin monta asiaa, että ne tuskin mahtuvat yhteen viikkoon, koska töitäkin pitäisi tehdä.

Asunnossa voisi tehdä suursiivouksen. Huone kerrallaan – teininkin huoneen pääsisi rauhassa siivoamaan joka nurkkaa myöten, kylpyhuoneen kaakelit pestä höyrypesurilla… vai pitäisikö sittenkin aloittaa tavaroiden hävittäminen kategorioittain kuten KonMari kehottaa? Marie Kondon mukaan olisi parasta aloittaa vaatteista. Niitä vien oikeastaan muutenkin jatkuvasti hyväntekeväisyyteen, H&M:ään ja kirpputoreille… Päässä vilahti jo yhden seinän tapetointikin, mutta hylkäsin sen melko nopeasti, koska kyseisen seinän ongelma on tuolit, joiden selkämyksestä jää mustaa seinään eikä ole mitään tolkkua laittaa uutta tapettia ja jättää vanhat, värjäävät tuolit ja mulla ole hajuakaan, millaiset tuolit haluaisin tilalle. No joo, ei kovin kiinnostavaa.

Mutta jos nyt viettäisikin sen ”hyvän olon viikon” Söisi ainoastaan marjoja, vihanneksia ja juureksia… ehkä kuitenkin dippailis niitä kasviksia johonkin? Ja vähän juustoja? Smoothieen jogurttia? Kananmunia? Tässä olis jo hyvää alkuakin, sillä sadannen miljoonannen kerran olen maanantaista lähtien yrittänyt muistaa: juo vähintään 2 litraa vettä päivässä. Ja aloita aamu sitruunavedellä (luin, että jos aikoo tehdä edes yhden terveysteon, se on sitruunaveden juominen ensimmäiseksi aamulla – paljon terveyshyötyjä). Mutta siis tietenkin pillillä, jottei aiheuta liikaa hallaa hampaiden kiilteelle vaan sitruunavesi pyritään ohjaamaan ohi hampaiden. Näin muuten muistin keväällä tehdä melko pitkään, mutta jotenkin se vaan taas jäi.

Viime viikko oli lomailua ja reissussa rähjääntyy. Jaksan automatkailua paremmin, kun syön samalla koko ajan karkkia. Mun kunnon ja olemuksen kulahtamisesta ei rehellisesti voi syyttää ainoastaan yhtä lomaviikkoa vaan notkahdus esim. liikunnassa on ollut jo paljon pidempi. Pikkusisko on kaupungissa, joten voisin päästä pelaamaan tennistä. Ehkä myös kuntosalille, koska vaikka maksan kortista alle 20 € kuukaudessa, tulee kertamaksut aika koviksi, jos salilla tulee käytyä 5 kertaa vuodessa… Jos en ehdi salille, olen jo puoli vuotta suunnitellut tekeväni vatsiksia ja alleja joka päivä kotona. Tarkoitus oli siis tehdä näitä 6 kk ennen kesää. Vähän on jäänyt… toissa viikolla tein kahtena päivänä – thumbs up! Tän viikon siis joka päivä vähintään vatsikset ja allit – it’s a promise.

Nyt olis kyllä loistava mahis lähteä myös ulos. Miltäs säätiedotukset näyttää? Perjantaiksi näyttäis tässä vaiheessa luvattavan aurinkoista. Toistaiseksi kelit ovat olleet niin surkeat, että tätä tilaisutta ei kannata ohittaa… perjantaina töiden jälkeen voisi kuitenkin suunnata Porvoon jokirantaan muutamalle terassille ja viinilasilliselle (ekana ehkä smoothie Bondai Barissa? Kesän ihanin uusi mesta Porvoossa!!) Lauantaiksi oon jo luvannut lähteä Helsinkiin.

Pientä pelkoa ilmassa; ehdinkö viikossa ojentaa kodin järjestyksen, relata ja kerätä energiaa, syödä hyvin, liikkua ja tehdä hyvänmielen juttuja? Valinnan vaikeus! Toivottavasti kuitenkin aurinko paistaa koko viikonlopun kirkkaasti ja lämpimästi!

t. Ulla

-koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää

Ei enempää artikkeleita