Nämä paahtuneet, suolaiset ja öljyiset vihreät pikkupaprikat ovat herkku, joka on todella nopea ja yksinkertainen valmistaa.  Porvoossa Pimientos de Padrón paprikoita on löytynyt ainakin S-marketista, mutta eiköhän niitä muistakin marketeista löydy. Paprikoiden lisäksi tarvitaan ainoastaan oliiviöljyä ja sormisuolaa (Maldon).

Paprikat huuhdotaan ja kuivataan. Laita valurautapannuun muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuumenna se. Kun pannu on lähes höyryävän kuuma, kaada paprikat pannulle ja anna niiden paahtua kunnolla; pinta saa olla kupruileva ja vaikka vähän hiiltynytkin. Nosta paahtuneet paprikat pannulta talouspaperin kautta (ylimääräistä öljyä vähän pois) tarjoilulautaselle ja ripottele päälle reilusti hyvää sormisuolaa. Sitten vaan kannasta kiinni ja haukkaa!

Mustunut, pehmeä paprika syödään kantaa lukuunottamatta kokonaan, siemenkotineen. Nam! Yksi suosikkitapaksistani!

Ai joo, ja yllärinä voi silloin tällöin osua kohdalle tulinen yksilö ¡Ay, caramba!

t. Ulla

-koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää

Ei enempää artikkeleita