Tänään satuin olemaan töiden puolesta yhden lempparikirpputorini kulmilla ja päätin kierrellä kirpparilla hetkisen. Tavaraa tarttui mukaan enemmän kuin oli tarkoitus; mm. tämä Arabian pienehkö 11 cm korkea vaaleanpunainen maljakko 8 €, jonka alkuperää on ollut kiinnostavaa tässä illalla selvitellä. Tosin menestys on ollut sen suhteen aika heikkoa. Ajatus olisi pitää tässä maljakossa hentoja luonnonkukkia kuten valkovuokkoja ja lemmikkejä.

Pääosin kirppariharrastukseni painottuu kuitenkin myyntiin. Joku sanoi, että ihminen kerää tavaroita elämänsä tiettyyn pisteeseen asti ja sen jälkeen yrittää loppuelämänsä päästä niistä eroon. Omalta osaltani kulminaatiopiste on saavutettu ja nyt ollaan siellä luopumispuolella. Tämä on kuitenkin lapsiperhe ja roinaa on aivan älyttömät määrät, joten tässä ollaan vielä matkalla. Konmaria on tutkailtu ja jonkin aikaa pyrin toimimaan Tavara päivässä pois -kampanjan mukaisesti, mutta innostuksen piikit ovat hiipuneet melko nopeasti.

Kiikutan tavaraa kirpputoreille myyntiin kuitenkin useita kertoja vuodessa ja mm. rikkinäiset ja kulahtaneet vaatteet kuljetan H&M:ään kierrätykseen. Lempparikirpputorini Porvoossa ovat siis: Tarmolassa Mestarintiellä sijaitseva Porvoon Löytöpiste, jossa on aina paljon porukkaa. Pihalla on runsaasti pysäköintitilaa, joten tavaroita on helppo tuoda. Toinen lemppari on Rihkamakadulla sijaitseva Kellarikirppis. Sen plussana on helppo sijainti keskustassa – tavarantuominen sen sijaan voi olla haastavampaa, jos ihan läheltä ei löydy parkkipaikkaa. Nämä molemmat ovat perinteisiä, hiukan nuhjuisia itsepalvelupalvelukirppiksiä, joista löytyy röykkiöittäin tavaraa laidasta laitaan. Edullisia ja hyviä löytöjä kun vaan jaksaa kiertää ja kaivella.

Uusimpaan ja ihanimpaan minulla on vasta paikkavaraus vetämässä – Bohemia, Mannerheiminkatu 1. Bohemiassa myydään lähinnä vaatteita ja sisustustavaroita ja se on mielettömän ihastuttava. Tilat ovat kauniit ja sisustettu harkiten. Stailaajalta löytyy todellakin esteettistä silmää. Bohemian omat työntekijät pitävät myyntipaikat siisteinä, joten vaatteet löytyvät kauniisti henkareilta eikä tarvitse nostella epämääräisiä myttyjä ja kasoja. Ensimmäistä myyntikokemusta minulla ei sieltä vielä kuitenkaan ole.

Pari kertaa kesässä lähden myös Vermon konttitori-kirppikselle, koska sinne voi viedä vähän isompia tavaroita kuten vaikkapa lastenvaunut tai jalkalampun. Jokainen saa kaksi parkkiruutua, joten esim. peräkärryn saa hyvin viereen. Ja Hietsun kirppis on tietty klassikko – siellä seisoo jo ihan fiiliksen vuoksi (maalainen kaupungissa…)

t. Ulla

-koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää

Ei enempää artikkeleita