Taas alkaa arki Porvoossa. Aamuhulinat. Nuorempi lähtee tänään kevätretkelle ja mukaan saisi ottaa vähän evästä ja rahaakin. Reissun jälkeen uimatreenit, joten kamat mukaan. Ehdin varmaankin hakea lapset harkoista ja ruokkia ennen kuin lähden itse illalla tuumailemaan seurakuntayhtymän kiinteistöjen kohtaloita.

Viikonlopun ennustetaan olevan aurinkoinen. Pienet tuulettelut sille, koska viimat ja tuiskut ei oo mun juttua laisinkaan. Ostin jo parvekkeelle hortensian, muratin ja orvokkeja, joiden pitäisi kaikkien selvitä, vaikka lämpotila laskisi hiukan pakkasenkin puolelle. En kuitenkaan ehtinyt eilen niitä vielä istuttamaan, koska päivä täyttyikin yllättäen muulla ohjelmalla. Parvekkeen siivous jääköön siis tuonnemmaksi.

Jääkaapissa on onneksi jäljellä jämät grillatusta kanasta ja kivasta ruokaisasta couscous-salaatista, joka säilyy hyvin seuraavaankin päivään. Se on hyvää piknik-ruokaa ja menee sellaisenaan tai lisäkkeenä. Ja sitä voi tosiaankin muunnella makunsa mukaan.

Mun versio menee suunnilleen näin:

 • Kiehauta 4 dl vettä ja lisää kasvis-/kanaliemikuutio.
 • Lisää 3 dl couscous-ryynejä ja sekoita.
 • Anna turvota kannen alla 5-8 minuuttia.
 • Kaada sekaan oliiviöljyä tai öljyä aurinkokuivatuiden tomaattien purkista ja sekoittele ryynit irtonaisiksi.
 • Rouhi päälle mustapippuria.
 • Leikkaa joukkoon haluamasi määrä aurinkokuivattuja tomaatteja.
 • Pilko kevätsipulia, punasipulia, ruohosipulia tms. ja sekoita joukkoon.
 • Huuhtele kikherneet ja kaada salaatin joukkoon.
 • Pese ja pilko tuoreet tomaatit/kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. • Samoin kurkku.
 • Leikkaa sekaan persiljaa
 • Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon.
 • Lisää mustia tai vihreitä oliiveja, josta pidät niistä.
 • Ruokaisuutta saat enemmän lisäämällä myös fetajuustoa.

t. Ulla

-koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää

 

Ei enempää artikkeleita