Klassinen cesu pikku twistillä

Maukas, mutta yksinkertainen caesarsalaatti sopi tilanteeseen kuin tilanteeseen, niin arkeen kuin juhlaan. Tekemällä itse kastikkeen ja krutongit, takaat salaatin jymymenestyksen.

Tällä ohjeella riittää salaattia helposti neljälle henkilölle.

Tarvitset:
Lehtikaalia n. 250 g (tai jos haluat tehdä perinteisen cesun, niin sitte romainesalaattia. Lehtikaali toimii musta tässä tosi hyvin, kun se ei läsähdä ja jättää purutuntumaa.
3 kananrintafilettä, Caersakastiketta, krutonkeja sekä parmesania.

Caesarkastike

Tarvitset:
n. 1dl hellmansin majoneesia
4 anjovisfilettä
n. 80 g parmesania
1 valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
rouhaisu mustapippuria

Tee näin:
Raasta parmesan hienoksi raasteeksi. Kuori ja murskaa valkosipuli ja hienonna anjovisfileet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää sitruunamehu sekä pippuri. Lisää majo ja sekoita! Maistele, tarvitseeko lisää parmesania tai sitruunamehua. Laita kastike kannelliseen rasiaan ja odottamaan jääkaappiin salaatin kokoamista.

Krutongit
Tarvitset:
Leipää ohuina siivuina (tummaa tai vaaleaa, eikä haittaa vaikka olisi kuivahtanutta!)
Oliiviöljyä loraus
suolaa
pippuria
pari rkl hienonnettua persiljaa

Tee näin:
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Siivuta leipä ohueksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä, rouhaisu pippuria ja pikkuisen suolaa, sekä hienonnettua persiljaa. Sekoita käsin, jotta mausteet ovat tasaisesti kaikkialla.
Paista uunissa n. 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.


Kanan paistaminen! 

Olen huomannut, että kanaa ei oikein malteta paistaa kunnolla. Usein tarjottu kana on täysin valkoinen,  “omissa nesteissä keitetty” liha. Herkkullisemmaksi sen saa, kun malttaa paistaa kunnolla pinnat keskilämmöllä ja välttää lihan keittämistä. Eli kuumenna pannu ja lisää öljyä. Kun pannu on kunnolla kuuma, lisää huoneenlämmössä jo jonkin aikaa hengailleet kananfileet, jotka olet taputellut talouspaperilla kuivaksi. Anna paistua kunnolla per puoli, välillä kuitenkin hiukan fileitä liikutellen, jotta eivät tarraa pohjasta kiinni. Kun toinen puoli on ruskistunut, voit lisätä pannulle nokareen voita, pari kuorittua valkosipulinkynttä ja vaikka muutaman salvianlehden ja käännä fileet. Mausta tässä vaiheessa rouhaisua pippuria sekä suolaa. Ruskista myös toinen puoli. Kanaa ei ole tarkoitus paistaa kuivaksi, mutta tärkeää on, että se kuitenkin olisi täysin kypsä. Voit tarkistaa veitsellä yhtä filettä viiltäen kanan kypsyyden.

Salaatin kokoaminen

Sekoita kastike ja lehtikaali kulhossa tasaisesti sekaisin. Jos haluat koota salaatin jollekin erilliselle alustalle, nostele aluksi osa lehtikaalista, krutongeista ja viipaloidusta kanasta ja toistele kerroksia, niin kauan kuin aineksia riittää. Lisää lopuksi päälle parmesanlastuja.
Enjoyyyy!! <3

Suukkoja,
Roosa

 

 

No more articles