Suppilovahverokeitto

Metsät on just nyt pullollaan kaikkia ihania antimia, joita kantsii käydä keräilemässä talteen. Sain äidin ystävältä pari litraa suppiksia ja tein niistä helpon ja herkullisen suppilovahverokeiton ja se meni kyllä kuin kuumille kiville.

Tarvitset:
n. pari litraa suppilovahveroita
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
n. 1,5 l vettä
1 kanaliemikuutio (liha- tai kasvisliemi käy ihan yhtä hyvin…!)
n. 100 g koskenlaskija sulatejuustoa
1 rkl hunajaa
kunnon rouhaisu pippuria
pari rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
hiukan suolaa

Tee näin:
Perkaa ja hienonna suppilovahverot. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa sipulit ja lisää joukkoon suppilovahverot. Paista niitä keskilämmöllä, kunnes kaikki nesteet ovat haihtuneet. Ruskista hiukan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää vesi kokoajan sekoittaen ja murskaa joukkoon kanaliemikuutio. Keittele hiljalleen vartti, kunnes seos sakenee ja vehnäjauho kypsyy.
Lisää koskenlaskija, hunaja ja mausteet ja anna hautua kannen alla vartin verran. Lisää hienonnettu persilja ja nautiskele hyvän leivän kanssa.

Suukkoja!
Roosa

No more articles