Herkullinen banaanileipä

Ylikypsistä banaaneista kannattaa leipoa helppo banaanileipä. Kun vierailin ystäväni luona Sydneyssä, kävimme usein Bobbys’sin kahvilassa aamupalalla ja usein aamupalaksi valikoitui banaanileipää ja herkullinen cappucino. Joskus banaanileivän päällä oli maustamatonta paksua jogurttia ja mansikoita, toisinaan nutellaa.. Aaah molemmat olivat herkkua! Banskuleivän päälle sopii myös jokin herkullinen juusto. Tällä kertaa leivoin banaanileivän ystävilleni tupaantuliaislahjaksi.

Tällä ohjeella tulee kolme leipää ja ohje on Bobbylta!

Tarvitset:
7 munaa
200 ml rypsiöljyä
1 rkl kanelia
6 banaania
300 g crème fraiche
100 g sulaa voita
2 dl siirappia
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kg vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Tee näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa. Muussaa banaanit ja sekoita kaikki muut aineet banaanimuussin kanssa sekaisin vaikka sähkövatkaimella. Lisää jauhot käännellen.
Öljyä kolme leipävuokaa ja kaada löysähkö taikina tasaisesti vuokiin. Voit halutessasi koristella banaanileivät banaanisiivuilla tai pähkinöillä. (Myös taikinaan voi lisätä kourallisen pähkinämurskaa niin halutessaan!)

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa puoli tuntia ja laske lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista toiset puolituntia.

Anna jäähtyä ja herkuttele!


Rakkaudella,
Roosa

No more articles