Mustikkahulluus

Muhun iski nyt näin loppukesästä pahasti mustikkahulluus. Pystyisin istumaan metsässä ja poimimaan mustikoita lähes loputtomiin. Harmi, että en tykkää olla metsässä yksin, enkä kovinkaan usein saa ketään houkuteltua (tai pakotettua) mukaan… Ehkä pitäisi hankkia koira… Mustikkahulluudessa inspiroiduin leipomaan mustikkapiirakkaa perinteiseen pullapohjaan ja hitsit sekin oli kyllä herkkua. Ja pullataikinan tekeminen on musta samalla myös mega rentouttavaa.

Pullataikina

Tarvitset:

5 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa (1pkt)
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
(yhden vaniljatangon siemenet)
2 munaa
n. 14-15 dl vehnäjauhoja
150 g sulanutta, jäähtynyttä voita

Tee näin:

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja suola sekä osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista koko ajan alustaen, niin että lopulta taikina irtoaa kulhosta. Lisää sulanut, jäähtynyt voi ja sekoita. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan, niin että taikina lähes kaksinkertaistuu (n.30min).

Pellillinen mustikkapiirakkaa

Tarvitset:

Puolet pullataikinasta
1 – 1,5 l mustikoita
1 dl hillosokeria
(1 muna)

Tee näin: 

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä hieman peltiä suuremmaksi levyksi ja nosta pellille. Lisää mustikat ja sokeri tasaisesti sirotellen. Jos haluat, voit reunat vielä voidella munalla, jolloin ne näyttää hiukka kauniimmilta.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kaulittu taikina pellillä

 

Jos teet kokonaisen pullataikinan, riittää siitä toiseen pienempään mustikkapiirakkaan sekä voisilmäpulliin. Nams!

Voisilmäpullat

 

 

Voisilmäpullia teet pyörittelemällä taikinasta pieniä, tasaisia palleroita ja nostamalla ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota n. 10min liinan alla.  Paina sormella kolo ja laita koloon nokare voita. Voitele pullat munalla ja lisää päälle raesokeria.

Paista uunissa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia.

 

 

 

 

Myös mustikkapullat on mahdollisia! Jaa taikina saman kokoisiin osiin ja pyörittele niistä pullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinana alla n. 10 min. Tämän jäljeen paina vaikka kahvimukilla pullan keskiosa litteäksi ja lisää mustikat sekä hillosokeri. Paista uunissa 200 asteessa noin 15minuuttia.

 

 

Terkkuja mustikkahullulta

No more articles