Grill it baby

Kesäisin tulee grillailtua ruokaa ehkä enemmän kuin pimeämpinä ja kylmempinä vuodenaikoina. Ja onhan grillattu ruoka hitsin hyvää. Mutta mitä grilliruoan kaveriksi? Tässä muutama easy peasy lemon squeezy lisuke herkulliseen elämään.


Dippi

Grilliruoan kaveriksi kaipaan usein jotakin kastiketta, tämän dipin ainekset löytyvät usein jo valmiiksi mun jääkaapista ja tosi nopea tehdä. Tätä dippiä voi käyttää myös sipsien kanssa, jos niitä joskus tulee napsittua.

Tarvitset
1,5dl Kreikkalaista jogurttia
n. 1 rkl ketsuppia
pari rkl silputtua persiljaa
n. 1 rkl sitruunanmehua
rouhaisu mustapippuria & suolaa

Tee näin:
Mittaa ainekset ja sekoita!

Purjo-kevätsipuli-muhennos

Tänä kesänä olen tehnyt todella usein tätä herkullista purjo-kevästipuli-muhennosta, välillä pelkällä purjolla, välillä kevätsipulin kanssa. Hmm.. myös fenkoli voisi toimia samalla tavalla etenkin kalaruoan kanssa.

Tarvitset:
Nokare voita / loraus öljyä
1 Purjo
Nippu (n. 4) kevätsipulia
0,5-1 dl kuohukermaa
rouhaisu suolaa & mustapippuria

Tee näin:
Halkaise ja pese purjo huolellisesti. Suikaloi purjo sekä kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Kuulottele pannulla voissa tai öljyssä keskilämmöllä – ei tarvitse ruskistaa. Lisää kerma & mausteet ja anna muhiutua kevyesti kiehuen keskilämmöllä kunnolla, niin että muhennos tiivistyy ja ylimääräiset nesteet redusoituu pois.

Huom! Muhennos tiivistyy huomattavasti. Eli vaikka aluksi näyttäisi pannulla olevan paljon tavaraa, kyllä se siitä melko nopeasti pienenee.

Suukkosia!
Roosa

No more articles