Syntinen suklaakakku

Oh my gosh lupaan, että tämä kakku vie kielen mennessään. Tämä syntinen suklaakakku on suklaisin ja
överein ja muutenkin ihan paras ja se sopiii etenkin kriisitilanteisiin. Luultavasti voisi melkein pelastaa koko maailman ja saada maailmaan rauha. Tein tätä kakkua ensimmäistä kertaa ystäväni kanssa lähes keskellä yötä “pienen” kriiseilyn jälkeen. And life got so much better after this one…

Tarvitset:
150 g voita
250 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl ranskankermaa
100 g pekaanipähkinöitä

Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
250 g tumma suklaata

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja kaavi vaniljatangon siemenet.
Sulata voi kattilassa ja lisää kuumaan voihin paloiteltu suklaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sokeri, vaniljatangon siemenet sekä keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti.
Sekoita vehnäjauho, mantelijauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne voi-suklaa-seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon ranskankerma sekä rouhitut pekaaniähkinät.
Vatkaa valkuauaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30-45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan pehmeäksi ja kypsyyttä voit testata esim. cocktailtikulla. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakku ei kuivu.
Ennen kuorrutusta kakun olisi hyvä vetäytyä vaikka jääkaapissa noin parisen tuntia. (Jos on kriisi, niin melkein voi uunista suoraan syödä…!)

Tee kuorrutus kuumentamalla kerma kattilassa ja lisäämällä joukkoon paloitellut suklaat. Jätä suklaat sulamaan ja sekoittele aina ajoittain.

Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi ja nosta pohjakerros tarjoiluastialle. Levitä 1/3 kuorrutuksesta täytteeksi ja nosta päällimmäinen kerros päälle ja kuorruta kakku lopulla kuorrutuksella. Minua ei ainakaan haittaa, jos osa kuorrutuksesta valahtaa tarjoiluastialle. Onpahan jotakin, mitä pikkuisen maistella….

Suukkosin,
Roosa

 

No more articles