Varhaiskaalisalaatti

Kesäkuussa kaupasta ei saisi poistua ilman varhaiskaalia, sillä se on parhaimmillaan vain kyseisen  kuukauden. Varhaiskaali on hiukkasen makeaa ja hyvin edullista ja kaalista saa rutkasti vitskuja (C,E&K), kivennäisaineista, kuitua ja flavonoideja.  
Tätä terveellistä salaattia tulee popsittua pitkin päivää ja sitä kannattaakin kerralla tehdä kunnon satsi. Ja tämäkin on taas maailman helpointa ruokaa, tarvitset vain terävän veitsen ja leikkuulaudan, varhaiskaalia,  yhden limen, suolaa, vasta rouhittua mustapippuria, pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia sekä teelusikallinen dijon-sinappia.

Tee näin:

Suikaloi kaali ohueksi suikaleiksi, siirrä kulhoon ja lisää yhden tai kahden limen mehu. Lime notkistaa kaalin rakennetta. Rouhi joukkoon suolaa sekä pippuria. Sekoita toisessa astiassa dijon-sinappi sekä turkkilainen jogurtti ja lisää kaalin joukkoon. Siirrä hetkeksi jääkaappin maustumaan.

Enjoy!

-Roosa x

No more articles