Täyteläinen tomaattikeitto

 

Täyteläinen tomaattikeitto syntyy vaivattomasti paahtamalla kasviksia uunissa ja pyöräyttämällä paahdetut veget blenderissä samettiseksi keitoksi. Tätä keittoa olen tehnyt useamman kerran ja aina yhtä herkullista. Keittoon voi hyvin käyttää useita erilaisia tomaatteja – kirsikkatomaateilla saat lisää makeutta!

 

 

Ainekset:

Veget ennen paahtamista.

n. 1,5 kg tomaatteja

3 paprikaa

5 valkosipulinkynttä

kelta-tai punasipuli

1 tl hunajaa

1 rkl valkoviiniertikkaa

(chili)

suolaa ja rouhittua mustapippuria myllystä

loraus oliiviöljyä

               

 

Tee näin:

Keiton päälle sopii rapeaksi paahdettu pekoni, hiukan revittyä mozzarellaa sekä loraus oliiviöljyä.

Aloita paahtamalla kasvikset. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kokoa paprikat, tomaatit, kuoritut ja lohkottu sipuli sekä kuoritut valkosipulinkynnet uunivuokaan. Lorauta päälle öljyä, lisää valkoviinietikka sekä hunaja ja rouhaise päälle reilusti mustapippuria sekä suolaa. Pyörittele mausteet tasaisesti jokapuolelle.

Paahda uunin keskitasolle reilu puolituntia, niin että kasvikset saavat kunnolla väriä.

Nostele paahdetut kasvikset blenderiin ja soseuta samettiseksi keitoksi. Voit myös vaihtoehtoisesti soseuttaa keiton sauvasekoittimessa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai hunajaa ja voit halutessasi mahdollisesti vielä notkistaa keittoa vedellä.

Siirrä keitto kattilaan ja kiehauta.

 

Vinkki!
Keittoon voit lisätä soseutus vaiheessa pehmeää vuohenjuustoa, jolloin saat samettisen tomaatti-vuohenjuustokeiton.

 

<3: Roosa

 

No more articles