Parsa!

Kevään varma merkki on parsojen saapuminen ravintoloihin ja kauppojen hyllylle, vaikka ulkona vielä ajoittain sataisikin räntää… Rakastan parsaa, kun se on oikein kypsennetty ja sopivan napakka. Ylikypsä löllykkä tappaa kaikessa tunnelman – myös parsojen kohdalla.

Varma tapa valmistaa parsaa on käyttää se uunissa.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori parsat niin, että jätät herkullisimman nupun kokonaan kuorimatta.
  • Taita puinen kanta pois tai leikkaa veitsellä. Jos parsat ovat ulkomailta, saattaa kantaa joutua poistamaan useamman sentin verran, mutta se kannattaa, sillä kanta on kuitumaista selluloosaa eikä maistu tai tunnu suussa hyvältä. Oikean kohdan löytää helposti kynnellä: kokeile vartta kynnellä siihen asti, kunnes se antaa myöten ja kynsi menee varresta läpi ja tadaa, löysit oikean kohdan katkaista varren!
  • Levitä parsat pellille, ripauta päälle hiukan suolaa ja lorauta päälle pikkusen öljyä.
  • Paista uunissa n.6 min ja NAUTI!

<3 Roosa xx

No more articles