Ihanat laukut Bangkokissa

Bangkokista tulee ensimmäiseksi mieleen paahtava kuumuus, liikenneruuhkat sekä ilmansaasteet. Bangkok merkitsee monelle pakollista välietappia matkalla muualle Thaimaahan, mutta suurkaupungissa on todella mukava viettää muutama kokonainen päiväkin. Hintataso Thaimaassa on edullinen, joten Euroopan hintoihin verrattuna Bangkokissa onkin mainio tilaisuus yöpyä lukuisissa tasokkaissa hotelleissa. Itse valitsen hotellin yleensä sen sijainnin perusteella, mutta Bangkokiin matkustavien kannattaa ottaa huomioon erityisesti paahtava ilmasto, jota viihtyisä allasalue pehmentää sekä käsittämättömät liikenneruuhkat, joita voi vältellä toimivan Skytrainin avulla. Bangkokiin saapuessa pyrin jatkamaan matkaa heti samana päivänä mahdollisuuksien mukaan, sillä minulle one night in Bangkok merkitsee juhlimisen sijaan yöpymistä lentokentän lähistöllä, josta matkaa pääsee helposti jatkamaan.

Tällä kertaa meillä oli muutama päivä aikaa ja valitsimme tutun Millenium Hilton Bangkokin, joka sijaitsee joen rannalla. Suosittelen liittymään eri hotellien kanta-asiakasohjelmiin, sillä esimerkiksi Hilton Honors -ohjelma tarjoaa ilmaisia huoneen tason korotuksia sekä muita etuja, kuten sisäänkirjauksen kanta-asiakkaiden loungessa. Halusimme aloittaa päivän runsaalla ja monipuolisella aamiaisella, jolla jaksoi pitkälle iltapäivään asti. Uima-allasalue on todella kiva ja siitä on hyvät näkymät joelle, mutta erityisesti ison huoneen panoraamaikkunoista oli kiva katsella joen erittäin vilkasta liikennettä. Aivan kuin kyseessä eivät olisi olleet veneet, niin näppärästi ja vauhdikkaasti ne liikkuivat. Paras näköala on kuitenkin ylimmän kerroksen kattoterassilla, jossa Bangkokin valot pääsevät oikeuksiinsa. Ylimmän kerroksen Executive -loungessa tarjoillaan myös aamupalaa, joskin tuulen vuoksi ulkona syöminen onnistuu paremmin alakerran normaalin aamiaisravintolan terassilla.

Joen toisella puolella sijaitseva Sukhumvitin alue on myös hyväksi koettu, sillä siellä on enemmän näkemistä ja kokemista. Myös tästä Hiltonista pääsi kätevästi joen yli hotellin omalla jokiveneellä Sathornin laiturin viereiselle Saphan Taksinin ilmajuna-asemalle. Jokiveneellä voi jatkaa matkaa myös läheiseen Asiatique Riverfront markkina-alueelle, jossa on kiva viettää iltaa koko perheen voimin. 

Skytrain liikennöi ruuhkien yläpuolella, joten sillä pääsee kätevästi ja nopeasti ympäri kaupunkia. Ostoksia ja tuliaisia voi hankkia Bangkokin lukuisista kauppakeskuksista, joista MBK-tavaratalo on monien suosikki. Mielestäni se on kovin ahdas ja sekava, joten suosin ennemmin myöskin Siamissa sijaitsevaa valtavaa CentralWorldia (Chit Lom BTS -asema) tai ylellistä Siam Paragonia (Siam BTS -asema). Thaimaassa tuktuk-kyyti on usein toimiva ja edullinen tapa liikkua pieniä matkoja, mutta Bangkokissa olen pyrkinyt välttämään näitä. Sama koskee muualla Thaimaassa suosittua tapaa vuokrata skootteri – Bangkokissa kannattaa pysyä kaukana moottoripyöristä, sillä liikkuminen on ihan tarpeeksi turvatonta jo tavallisen taksinkin kyydissä. Joskus on kiva olla ihan turistina ja katsella nähtävyyksiä esimerkiksi jokiristeilyltä käsin. Me valitsimme kuitenkin viimeisenä iltana Hiltonin pihviravintolan ja hyvän punaviinin. Thaimaassa kannattaa nauttia paikallisista herkuista ja merenelävistä sekä syödä aitoa thairuokaa, kun siihen on mahdollisuus. Usein varsinkin pienemmissä turistikohteissa pihvi saattaa olla pakastettua lihaa, joka tulee tilata ravintolasta etukäteen. On hyvä huomioida, että hotellien ravintoloissa hintoihin lisätään usein ++ eli palvelumaksu ja vero.Kuvissa näkyvä ihana Mururentin kirkkaanpunainen Louis Vuitton Louise sopii hyvin mukaan niin päivään kuin iltaan. Naistenpäivän kunniaksi kaikki laukut nyt kuukaudeksi viikon hinnalla! Tarjous on siis voimassa 23.3 asti ja koskee uusia alkavia varauksia. <3