Ihanat laukut Tallinnassa

Tallinna on monien suomalaisten suosikki, jonne pääse helposti ja nopeasti laivalla tai lentäen – tulevaisuudessa ehkä jopa tunnelia pitkin. Vaikka ehdoton sesonki onkin kesäisin on Tallinna erittäin tunnelmallinen kohde matkustaa myös talvella. Ihana Chanelin pinkki laukku vieraili Tallinnassa vuodenvaihteessa, jolloin vanhankaupungin kadut olivat koristeltu upeasti ja kuuluisan Raatihuoneen torin tunnelmalliset joulumarkkinat olivat vielä täydessä loistossaan. Mielestäni luminen versio Tallinnasta valaisee kuitenkin jopa melkein paremmin kuin kuvissa näkyvät kauniit jouluvalot.

Valoa on tarjolla myös kaupungin lukuisissa kauneushoitoloissa, joissa ihon saa hohtamaan hieman Suomen hintatasoa edullisemmin. Suosittuja ovat kampaamojen lisäksi erityisesti kynsihoitolat, joihin kannattaa tosin erityisesti kesäaikaan tai isommalla porukalla liikkuessa varata ajat etukäteen.

Tallinna on mieluinen kohde myös ostostarjontansa vuoksi. Vanhastakaupungista löytyy kivoja turisteille suunnattuja putiikkeja ja pieniä liikkeitä, kun taas Rotermann, Stockmann sekä Viru keskus tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet myös kansainvälisemmistä merkeistä.  Lyhyen kävelymatkan päässä Toompean mäen huipulta sijaitsee Neitsitorn eli Neitsyttorni. Alkuperäinen torni on rakennettu jo 1300-luvulla, mutta remontoituna se avattiin uudelleen vasta muutama vuosi sitten. Ylhäältä saa kivoja kuvia ja samalla voi nauttia myös pientä syötävää ja juotavaa tornin kahvilassa.Kuten monissa muissa kaupungeissa myös Tallinnan vanhassakaupungissa on mukava kävellä päämäärättömästi ympäri ja nauttia kauniista arkkitehtuurista. Tarpeen tullen voi pysähtyä lukuisiin kahviloihin ja ravintoloihin, joita nykyään löytyy todella moneen makuun aina perinteisistä kahviloista ylellisiin viinibaareihin. Mielestäni Tallinnan vanhakaupunki on todellakin onnistunut keskiaikaisuuden markkinoinnissa ja monet ulkomaalaisista ystävistäni ovat olleet todella vaikuttuneita siellä vieraillessaan. Aivan torin laidalla sijaitsevista ravintoloista saa vaikka perinteistä (!) virolaista poronkäristystä, mutta itse viihdyn paremmin hieman kauempana pahimmista turistimassoista. Hyväksi koettuja ravintoloita ovat mm. Ribe sekä Rataskaevu 16, joista ainakin jälkimmäisessä viihtyvät erikoisen sisustuksen sekä leikkihuoneen vuoksi hyvin myös lapsiperheet. Suosikkini on jo monen vuoden ajan ollut hieman kauempana meren rannalla sijaitseva Noa Restaurant, jonka erillisessä Keittiömestarin salissa tarjoillaan palkittuja ja jopa koko Viron parhaimpia ruokia. Ravintolaan kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus!

 

Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja esimerkiksi kuvissa näkyvä ihana Mururentin pinkki Chanel olisi vielä vapaana! <3 Lisätietoa ja varaukset muru@mururent.fi