Ihanat laukut Banuksessa

Loistelias Puerto Banus sijaitsee vain 60km päässä Malagan lentokentältä ja on oiva päiväretken kohde missä päin tahansa Espanjan Aurinkorannikkoa lomaillessasi. Pienestä Marbellan kalastajakylästä merkkiliikkeitä ja toinen toistaan upeampia jahteja täynnä olevaksi satamaksi kehittyminen on tapahtunut vuosikymmenien aikana.

Rantabulevardilla on kiva istahtaa kahville tai lasilliselle kuohuvaa yhteen ihanista ravintoloista. Perheemme suosikki on Salduba, jossa on hauska istuskella ja katsella ohi ajavia erikoisen hienoja autoja. Parkkipaikkaa portilla rajatulta rantakadulta on yleensä lähes mahdotonta löytää, mutta kuitenkin samat autot ajavat sitä ympäri ja ympäri. Tuttu ilmiö myös ihan suomalaisen pikkukaupunkin keskustasta..

Sataman molemmin puolin sijaitsee kivoja rantoja ja heti sataman ulkopuolella on myös hyviä lounasravintoloita. Itse pidän erityisesti Pedro’s Beach ja Mistral Beach -rantaravintoloista, joista voi myös vuokrata aurinkotuolin. Paras lounas on kuitenkin niiden väliin jäävissä kalaravintoloissa, kuten kuvassa näkyvässä Chirinquito Los Espigonesissa. Valitettavasti rannoilla myydään myös paljon väärennettyä tavaraa, mutta feikin tunnistaa aina feikiksi ja sama pätee myös laukuissa.

Banus on kiva kohde päiväretkelle, mutta pidämme itse sen takana olevasta Nueva Andalucian alueesta, josta voi vuokrata tasokkaan loma-asunnon pidemmäksikin aikaa. Alueella on myös ihania ravintoloita, kuten ehdoton suosikkimme Vila Do Grove tai ihana pieni tapasravintola Eldorado, jossa kukaan ei puhu englantia ja ruoka loppuu usein kesken. Parhaat auringonlaskut voi nauttia Magna Marbella tai Los Naranjos -golfklubilla.

Viikonlopun hauska retki tehdään Ocean Club -rantaklubiin, jossa voi juhlia villisti heti aamupäivästä alkaen. Itse pidän rauhallisemmasta Puro Beachistä, joka sijaitsee Esteponan puolella vain vartin ajomatkan päässä. Mikä parasta sinne voi (suurimman osan ajasta) tulla hyvin myös lasten kanssa!

  Puerto Banuksen rannoille sopii hyvin myös kuvissa näkyvä ihana Louis Vuittonin Favorite PM Damier Ebene, jonka voit vuokrata Mururentistä! <3