Ihanat laukut Tahkolla

Kuopion lähellä sijaitseva Tahko on monelle tuttu paikka laskettelun ja After Ski:n takia, mutta se on ihana paikka myös kesäisin. Aivan kuten Tahkolla ei tarvitse osata lasketella viihtyäkseen talvella – ei tarvitse olla golffari nauttiakseen Tahkon kesästä. Tosin viime kesä oli poikkeuksellisen kylmä koko Suomessa. Syyskuiset lämpötilat ainakin muistuttivat hyvin paljon kesäkuun säitä – olivathan Tahkonrinteet viimeksi auki juuri kesäkuussa!

Sokos Hotel Tahkon ja Piazzan väliselle piha-alueelle pystytetyssä jättiteltassa juhlittiin viime viikonloppuna Oktoberfestejä. Me olimme mukana ensimmäistä kertaa ja ensi vuonna täytyy ehdottomasti pukeutua asiaankuuluvasti. Perinteisten asujen lisäksi näimme myös paljon baijerilaista ruokaa ja olutta. Musiikki oli hyvää ja ihmisillä hauskaa – ainakin tanssilattia oli tupaten täynnä!

Tahkolla on kaksi golfkenttää, joista vanha kenttä on mielestäni yksi Suomen kauneimpia. Järvimaisemat ovat upeita, mutta varaudu hukkamaan muutama pallo veteen. Aloittelijana oli kiva osallistua syksyn perinteiseen valopallokilpailuun, joka kisataan pareittain. Näin ollen myös pareille lasketaan yhteistasoitus ja joka lyönnin jälkeen valitaan kumman pallolla jatketaan. Meidän tiimi tuli neljänneksi! Voi kunpa kaikissa urheilulajeissa voisi kilpailla oman tasoituksensa mukaisesti.

Sattumalta pelatessamme syksyn viimeistä kierrosta vilkaisin sykemittariani ja siinä luki osuvasti, että kävelen Murupolulla. Nimellä Muru on meille erittäin suuri merkitys, sillä se oli oikeastaan tyttäremme kutsumanimi kunnes hän täytti 1-vuotta. Perheellämme on myös Villa Muru –niminen huvila järven rannalla aivan laskettelurinteen tuolihissejä vastapäätä. Siihen mahtuu majoittumaan jopa 16 henkilöä viiteen makuuhuoneeseen sekä isolle parvelle. Parasta mökissä on kuitenkin sen sijainti järven rannalla sekä valtava yhtenäistä tilaa oleva olohuone ja keittiö yhteistä ajanviettoa varten. Lisätietoja Facebookista tai Mökkihausta. Jos ei halua laittaa ruokaa mökillä voi vierailla joissain Tahkon monista hyvistä ravintoloista kuten Kunkku, Mosquito, El Monte ja Rehti. Onnista saa parhaat pizzat ja Karhussa on aina hauska laulaa (ja kuunnella) karaokea. Muuta ohjelmaa Tahkon lomaa varten voi tiedustella mm. Savolaisten Huipputapahtumien kautta tai Tahkoexperienceltä.

Villa Muru Tahko järjesti kilpailun, jossa oli mahdollisuus voittaa ilmainen majoitus Villa Murussa 6.10-15.12 välisenä aikana. Kilpailun voitti Helena Toivanen Vantaalta, onnea! Laitatko viestin villamuru@gmail.com. Lohdutuspalkintona Bretelle on luvannut antaa lahjaksi kalvosinnapit 200 ensimmäiselle liikkeessä vierailevalle!

Ihana Chanelin lampaannahkainen WOC pääsi myös nauttimaan Tahkon kauniista syysmaisemista. Lisää ihania laukkuja löydät Mururentistä! <3