Sip, swish and (don’t) spit!

Voiko olla parempia messuja kuin Viini ja Ruoka messut, joissa kävellään lasit kädessä hörppien viiniä ja maistellen erilaisia herkkuja. Tunnelma näillä messuilla on aina rento, ehdottomasti helppoa ja mukavaa viikonlopun aktiviteettia.

Messut alkoivat eilen torstaina 26.11 ja jatkuvat sunnuntaihin 29.11 asti. Ohjelmaa messuilla on koko viikonlopun ajan, niin erilaisia luentoja kuin tastingejä sekä kokkausnäytöksiä ja kirjaesittelyjä. Osa maisteluista on jo myyty loppuun, mutta vielä muutamassa on tilaa. Ehdottomasti suosittelen käymään niissäkin. Kannattaa myös paikan päällä käydä kyselemässä peruutuspaikkoja.

Kävimme eilen torstaina Viinipostin järjestämässä Klassikkoviinitastingissä. Suomen eturivin viinitietäjä Jukka Sinivirta oli opastamassa meitä. Luennon aiheena olivat klassiset ruoat ja viinit, etenkin sellaiset joiden suosioon eivät trendit vaikuta. Tastingissä maisteltiin näitä viinejä: de Ladoucette Pouilly Fumé, Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg, Coto de Imaz Gran Reserva, Bonterra Zinfandel Trivento Golden Reserve Malbec, Zenato Amarone.

Muutaman maistelulasin jälkeen alkoi hajunystyrätkin tai jopa runosuoni sykkimään paremmin. Me emme kyllä kuppiin sylkeneet tässä tastingissä.

Muu aika messuilla jäi tänä vuonna valitettavasti liian lyhyeksi, mutta ehdimme kyllä nauttimaan samppanjabaarista. Messuilla on todella asiantuntevaa porukkaa, joten kannattaa reippaasti kysyä neuvoja ja vinkkejä.

Atrian pisteellä muuttuivat gastro-makkarat todellisiksi gourmet herkuiksi. Vaikka makkara ei muuten mikään top ruokani ole, niin täytyy sanoa, että nämä veivät kyllä kielen mennessään.

Kannattaa tutustua etukäteen ohjelmaan, joten osaa vähän ajoittaa messuvierailua. Ohjelma ja enemmän infoa löytyy Viini ja Ruoka messujen omilta sivuilta. Esimerkiksi lauantaina klo 14.30-15.30 Kari Aihinen on kertomassa uudesta kirjastaan Kape 24 h. Sunnuntaina taas olisi klo 10.30-11.30 Gigantin EPOQ-keittiötiimin kokkausnäytös. Myös oluenkin ystävälle löytyy tekemistä, sillä lauantaina olisi Spiegelau Craft beer-olutlasitasting, jonne vielä on tilaa!

www.viiniruoka.fi

Ei enempää artikkeleita