Tämä kolmen kombo ei petä!

Kun ystävä joutui perumaan yhteiset lauantaisuunnitelmat flunssan takia, oli keksittävä kuohuvan sijaan jotain muuta kilisteltävää. Inkiväärishotit ovat varmasti monelle tuttuja. Nämä terveelliset vitamiinipommit ovat taattu flunssan taltuttaja sekä ravinnerikas super-voimajuoma. Tästä shottireseptistä inspiroituneena tehtiinkin viikonloppujuomat, jotka sopivat myös täydellisesti arkeen piristeeksi. Pienellä tuunauksella saatiin juomista hieman mieleisemmän makuiset.

Juoman salaisuus on gluteeniton Hunajayhtymän Mustikka-Mieleinen. Tämä sisältää suomalaista hunajaa, 34% vatsan toimintaa edistäviä ravintokuituja sekä suomalaista pakastekuivattua metsämustikkaa. Herkullisessa tuotteessa yhdistyy suomalaisen hunajan lempeä maku, metsämustikan terveyttä edistävät flavonoidit ja vitamiinit sekä vatsaa hellivät kuidut.

Aloita juoman valmistaminen kuorimalla inkivääri sekä sitruuna ja tämän jälkeen paloittele ne. Sitruunan ja inkivääri suhde on hyvä muistaa tässä, sillä molemmat ovat sen verran tujuja, sitruuna tulee olla paljon enemmän kuin inkivääriä. Kahteen annokseen käytettiin kaksi sitruuna ja pala inkivääriä. Laita ainekset mehulinkoon ja purista mehut ulos. Mehuun voi lisätä hieman vettä, jotta maku ei ole niin voimakas.

Hunaja toimii sekä juoman maun tasoittaja, että lasinreunan koristuksena. Laita hunajaa varovasti lasin ympärille sekä hieman pohjalle ennen kuin lisäät mehun.

Mehulingossa valmistettavat juomat säilyttävät ravinnepitoisuuden parhaiten, kun ne nautitaan melkein heti valmistuksen jälkeen.