Viime hetken herkullinen lahjaidea!

Ah, mikä ihana joululahjapulmien ratkoja! Itsetehty granola ei tekijältään paljoa vaadi, ja lopputulos on herkullinen ja kaunis. Netti pursuaa erilaisia hurmaavia granolareseptejä, ja tässä yksi joka varmasti uppoaa suuhun kuin suuhun.

Ainekset: kaurahiutaleita, kookoshiutaleita, kuorittuja auringonkukansiemeniä, cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä, hunajaa, suklaata ja pakastekuivattuja vadelmia.

Sekoita kulhossa hiutaleet, siemenet ja pähkinät. Makeutta granolaan saa lisäämällä hunajaa, vaikka reippaalla kädelläkin. Vinkki: lisää hunajan sekaan hieman vettä, jotta hunaja levittyy paremmin. Kun seos on tasainen, levitä se pellille ja paahda uunissa (150c n. 20-25min) välillä käännellen.

Kun seos on jäähtynyt, on aika lisätä joukkoon suklaa ja vadelmat. Esimerkiksi Punnitse ja säästä -kaupasta löytyy kuivattuja marjoja, jos lähimarketin valikoima ei niitä tarjoa. Vadelmat voi kuitenkin korvata helposti esimerkiksi rusinoilla, karpaloilla… mitä mieli tekeekään. Granolan paras puoli onkin se, että sitä saa sovellettua helposti.

Jos granola menee lahjaksi, kannattaa se laittaa kauniiseen lasipurkkiin ja koristella esimerkiksi lahjanauhalla. Granola on niin herkullista, että kannattaa pistää mukaan resepti sitä varten, että lahjan vastaanottaja jää varmasti janoamaan lisää.

 

Tässä reseptissä on mukana suklaata, mutta arkiseen ja kevyempään versioon voi keksiä muuta tai jättää ilman.