Breakfast treat for Sunday morning

Voisarvi eli croissant kuuluu täydelliseen viikonlopun aamiaispöytään. Voisarvet ovat herkullisia myös sellaisenaan, mutta tällä hunaja-suklaa täytteellä ne maistuvat taivaallisille.

Nykyään monen kaupan paistopisteiltä löytää uunituoreita croisantteja, mutta jos haluaa tuoksun kotiin, niin voi ne myös valmistaa itse. Jos ei osta valmista taikinaa, mitkä ovat muuten myös käteviä ja nopeita, niin kannattaa varata hieman aikaa aamulla taikinan valmistamiseen.

n. 12 kpl valmistaa tästä ohjeesta, riippuen tietenkin, minkä kokoisia tekee.

Ainekset

n. 8 dl vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

50 g hiivaa

2 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

100 g kylmää voita

Voiteluun kananmunaa

Täytteeseen Hunajayhtymän Mieleinen hunajaa sekä maito-kaakaolevitettä

Taikinan teko alkaa, hiivaan liuottamisesta kädenlämpöiseen maitoon, tämän jälkeen siihen lisätään muna, suola sekä 6 1/2 dl jauhoja. Loput jauhoista jätetään leivonta vaiheeseen. Taikina tulee sekoittaa tasaiseksi, jonka jälkeen se kaaviloidaan jauhotetulle alustalle suorakaiteen muotisiksi levyiksi.

Jääkaappi kylmä voi leikataan ohuiksi viipaleiksi, hyvä kikka tähän on käyttää esimerkiksi juustohöylää. Voiviipaleet tulee levittää taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää vähä taikinaa näkyviin. Rasvaton taikinapuolikas taitetaan tämän jälkeen rasvalevyn päälle.

Taikinaa tulee kääntää niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin, sitten kaulitaan kevyesti suorakaiteen muotoon ja taitellaan kolmeen kerrokseen. Tämä toistetaan muutaman kerran. Kannattaa välillä laittaa taikina hetkeksi kylmään ja jatkaa sitten kaulimista.

Taikina leikataan kahtia ja kummatkin palat kaulitaan pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 30 cm), näin levyt on helppo leikkaa kuuteen tai kahdeksaan osaan kolmioiksi. Tämän jälkeen levitetään noin teelusikallinen suklaalevitettä ja hieman Mieleinen hunajaa päälle.

Levyt rullataan tämän jälkeen leveästä sivusta päin kevyelle rullalle ja nostetaan leivinpaperin päälle noin tunniksi kohoamaan huoneenlämpöön.

Ennen uuniin laittamista sarvet voidellaan kananmunalla. Paistamisessa ei mene kauan, uuni 225 asteiseksi ja voisarvia paistetaan n. 10 minuuttia.

Koostumukseltaan voisarven kuuluu olla lehtevä ja mehukas nautittavaksi!

 

www.hunaja.fi